Lacaune. hu - törzstenyészet, Biharnagybajom
H- 5700 Biharnagybajom, Kossuth út 1.               ELÉRHETŐSÉG:       mobil: +36/30-657- 6499,       tel./ fax: +36/66- .      e-mail: agroleka@gmail.com
Teszt - tap cím - mod


Teszt kopf: Budapest és a Balaton között, Polgárdiban egy különleges kecske-kertre bukkanhatsz! Ez Rózsa mama birodalma, ahol kecskének lenni bizony jó dolog. Nagy, tágas udvarban szaladgálnak és játszanak a kert kecskelakói. Legelni a határba mennek, hogy a legjobb falatokat nassolhassák. Itt kérem, még a lelküket is ápolja Rózsa mama és lelkes kis csapata. A sok simogatást és becézést bőséges és egészséges kecsketejjel hálálják meg a kecskelányok. Ha pedig Merik, minden ...

Teszt szöveg- tapasztalatok

Törzstenyészet létesítésével kapcsolatban legegyszerűbb, ha közlök 1-2 idézetet: 

A tenyésztési program tenyésztőkre vonatkozó részlete: 

"A Szövetség tagjainak, tenyésztőinek feladatai és felelőssége: 

A Szövetség tenyésztési programja által biztosított kereteken belül minden tenyésztőnek kötelessége, hogy saját tenyészetében következetes tenyésztési munkát végezzen. 

Tenyészállatot minden Szövetségi tagnak joga van előállítani, amennyiben a tenyészállat az általa tenyésztett - a Szövetség tenyésztési programjába befogadott - elismert vagy elismerésre bejelentett fajta törzskönyvben szereplő egyedeitől, illetve elismert vagy elismerésre bejelentett keresztezési program főkönyvébe került egyedeitől származik. A tenyésztő felelős a származási adatok pontosságáért, a megfelelő minősítésű apaállatok beállításáért, a párosítási tervek pontos végrehajtásáért és az általa, a törzskönyvezési szabályzat szerint gyűjtött adatok pontosságáért. A tenyésztő kötelessége értesíteni az instruktort minden egyes tenyésztési eseményről legalább 10 nappal az esemény előtt, és a tenyésztéssel, törzskönyvezéssel kapcsolatos adatszolgáltatást folyamatosan biztosítani. 

A tenyésztő joga, hogy a Szövetség tenyésztési programjában szereplő tenyésztési módszerek és fajták közül válasszon, ugyanakkor felelős a választott program következetes végrehajtásáért." 

Idézek még néhány részletet az MJKSz alapszabályából, ami egyébként megtalálhatsó honlapon (www.majusz.hu):


Galéria
2012-10-16


Vissza >>